l992. évi IV. törvény az iparjogvédelmi eljárások igazgatási szolgáltatási díjáról

1.§.
Az Országos Találmányi Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) előtti iparjogvédelmi eljárásokban külön jogszabályban megállapított igazgatási szolgáltatási díjat kell fizetni.
2.§
Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény (a továbbiakban; Itv.) 58.§. h/ pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (Illetékmentes:) "h/ a találmány és a használati minta feltalálója, az újító, az ipari minta és a topográfia szerzője, valamint a közreműködő által a találmánnyal, a használati mintával, az jítással, az ipari mintával, a topográfiával, a know-how-val, illetőleg a közreműködői díjjal kapcsolatban indított polgári peres és nemperes (végrehajtási) eljárás;"
3.§.

(1) Ez a törvény a kihirdetését követő 3O. napon lép hatályba; egyidejűleg a találmányok szabadalmi oltalmáról szóló, módosított 1969. évi II. törvény 12.§. (2) és (3) bekezdésében, 29.§.(1) bekezdésének c/ pontjában, 3O. §-a b/ pontjában és 3O/A. §-a (1) bekezdésében, valamint a használati minták oltalmáról szóló l99l. évi XXXVIII. törvény 11.§. (2) bekezdésében, 21.§.(1) bekezdésének >b/ pontjában és 22.§-ában az "illeték" kifejezés helyébe a "dij" kifejezés lép.

(2) A törvény hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti az Itv. 3.§. (4) bekezdéséből a "XXVII-", 34.§. (3) bekezdéséből a " - a melléklet XVII. címe alatt felsorolt kivételével -" szövegrész, 97.§. (4) bekezdése, valamint mellékletének XVII. címe és annak l- 25. pontja. (3) Felhatalmazást kap a Hivatal felett felügyeletet gyakorló miniszter - a pénzügyminiszterrel és a Hivatal elnökével egyetértésben -, hogy az 1.§-ban meghatározott díjakat rendelettel megállapítsa.

Göncz árpád s.k., a Köztársaság elnöke

Szabad György s.k., az Országgyűlés elnöke


Vissza az MSZH főlapra Vissza az 'Iparjogvédelmi jogszabályok' lapra