Tanfolyamok  
Vissza a Belföldi hírek oldalra

 

 

TÁJÉKOZTATÓ
kötelező ügyvédi továbbképzés akkreditáció tárgyában

 

Kedves Kollégák!

A MIE – a tagjai előtt ismert, jelenleg két alkalommal megrendezett konferenciáival, és esetleges egyéb, közös (pl. MSZJF) szakmai rendezvényeivel kíván részt venni a kötelező ügyvédi továbbképzésben akként, hogy a konferenciákon/rendezvényeken való részvétel, és az ott tartott előadás az alkalmazandó ügyvédi szabályzatokban meghatározott kreditpontokkal elismerhető legyen a kötelező képzés részeként.

Az elképzelés az, és erre elnökségi határozat is született (9/2019. sz. határozat 2019.04.29.) hogy az akkreditált képzési hely az SZTNH lenne, amelynek saját, a kötelező továbbképzésében elismerendő képzései is vannak (a szellemitulajdon-védelmi képzéseket lásd itt), és erre csatlakoznának rá a MIE által szervezetet képzési események (konferenciák).

Erről egy SZTNH-MIE együttműködési szerződés rendelkezne. Az SZTNH már kérte képzési helyként való elismerését (akkreditációját) a MÜK-től, a megkeresés a MIE konferenciákat is magában foglalja.

Részletesen tájékoztatjuk a tagságot, amint a MÜK döntés az akkreditáció tárgyában megszületik.
.

Budapest, 2019. december 07.

 

Üdvözlettel:

Dr. Szecskay András
               elnök

 

 

Vissza a lap tetejére

 


 

 

 

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
alapfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít


A képzés ideje:       1. nap: 2018. május 8.
                               2. nap: 2018. május 15.

Szakvizsga:            2018. május 22.

Helyszíne:              Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala,
                              1081 Budapest, II. János Pál Pápa tér 3., földszinti oktatóterem

A szellemitulajdon-védelmi képesítésekről szóló 1/2015. (I. 22.) IM rendelet alapján szervezett tanfolyam általános bevezetést nyújt a szellemitulajdon-védelem legfontosabb kérdéseibe, rálátást biztosít az iparjogvédelem rendszerére és főbb összefüggéseire. Ezen belül részletesen tárgyalja az iparjogvédelmi oltalmi formákat (szabadalom, védjegy, használati- és formatervezési-mintaoltalom), azok eljárásrendjét és gazdasági jelentőségét, az iparjogvédelem területén segítséget, információt nyújtó intézményeket és szolgáltatásaikat, az iparjogvédelmi kutatásokat segítő adatbázisokat.
A képzés írásbeli vizsgával zárul és alapfokú iparjogvédelmi képesítést tanúsító bizonyítvány megszerzését teszi lehetővé.

Az alapfokú iparjogvédelmi tanfolyam részvételi díja 30.000 Ft, ami tartalmazza:

  • a 20 órás képzést,
  • a vizsgadíjat és
  • az Alapfokú iparjogvédelmi tankönyv című kiadványt.

Amennyiben részt kíván venni a fent megjelölt időpontban induló képzésen, kérjük részvételi szándékát legkésőbb 2018. április 13-ig jelezze az anna.szenczi@hipo.gov.hu e-mail címen az alábbi adatok megadásával:

Név:
Lakcím:
Születési hely, idő:
Anyja neve:
Munkáltató megnevezése, címe (amennyiben a munkáltató téríti a képzés díját):

A részvételi díjat kérjük a tanfolyam kezdetéig átutalással kiegyenlíteni a Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-01731842-00000000 számú számlára.
Kérdéseivel kapcsolatban állunk szíves rendelkezésére a (061) 474 5548 telefonszámon vagy a fenti e-mail címen.

 

A tanfolyamról szóló felhívás letölthető pdf formátumban.

 

Vissza a lap tetejére