Rendezvények, ülések archívuma
 
Vissza a Belföldi hírek oldalra

Erre az oldalra mindig a böngésző Back gombjával térhet vissza.

 

 

2023

November 9-10. Egyesületünk idén ismét megrendezte éves őszi iparjogvédelmi konferenciáját. Az elhangzott előadások honlapunkon elérhetők.

Június 20. Egyesületünk rendkívüli tisztújító közgyűlése. A meghívó letölthető pdf formátumban.

Május 11-12. Egyesületünk idén is megrendezte éves tavaszi iparjogvédelmi konferenciáját, Az elhangzott előadások honlapunkon elérhetők.

Április 18. Az Egyesület éves rendes közgyűlése.

Február 21. Elnökségi ülés online.

 

2022

November 17-18. Egyesületünk idén ismét megrendezte éves őszi iparjogvédelmi konferenciáját, és egyúttal megünnepeltük a MIE újraalakulásának 60. évfordulóját. A konferencián elhangzott előadások pdf és mp3 formátumban honlapunkon elérhetők.

Május 26-27. Két év után Egyesületünk idén ismét megrendezte éves tavaszi iparjogvédelmi konferenciáját, Az elhangzott előadások honlapunkon elérhetők.

Február 1. Elnökségi ülés online.

Január 7. Elnökségi határozat, ülés nélküli döntéshozatal útján történő szavazással:

 

2021

December Dr. Szecskay András év végi köszöntője és a társszervezetek év végi köszöntői elérhetők honlapunkon, pdf formátumban.

November 4-5. On-line szakmai konferencia "Aktuális kérdések a szellemi tulajdon védelem területén" címmel.Az elhangzott előadások és a videoanyagok honlapunkon elérhetők.

Október 26. Elnökségi ülés online

Szeptember 28. Elnökségi ülés online

Augusztus 24. Elnökségi ülés ülés nélküli döntéshozatal útján.

Június 8. Elnökségi ülés online

Április 26. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a szakmai egyesületek közös ünnepi, on-line szakmai rendezvénye a Szellemi Tulajdon Világnapja tiszteletére. A rendezvény utólag is megtekinthető.

Március 29. Elnökségi határozatok ülés nélküli döntéshozatal útján.

Március 23. Elnökségi ülés online

Március 16. Az éves rendes Közgyűlést ülés tartása nélkül MEGISMÉTELT döntéshozatal. A 7-8-9-10/2021. sz Elnökségi Határozatok letölthető formátumban

Március 9. Elnökségi határozatok, ülés nélküli döntéshozatal útján történő szavazással

Február 23. A MIE Elnöksége a tervezett éves rendes Közgyűlést ülés tartása nélkül döntéshozatal útján történő határozathozatallal az alábbiak szerint bonyolította le: A Meghívó (AVDH), a Napirend (AVDH), a Tájékoztató (AVDH), a Szavazólap (szerkeszthető), melléklet: anyagok (a napirend írásbeli előterjesztései: Szakmai BeszámolóMérlegEllenőrző Bizottsági jelentés) a megnevezésekre kattintva letölthetők honlapunkról, valamint ezeket e-mailben is megküldték.

Február 9. Elnökségi ülés online

Január 13. Elnökségi határozat, ülés nélküli döntéshozatal útján történő szavazással:

 

 

2020

December Dr. Szecskay András év végi köszöntője ezúttal video formájában is megtekinthető. A társszervezetek szintén év végi köszöntővel búcsúztak 2020-tól.

November 5-6. A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület (MIE) és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) közös rendezésében a szokásos őszi IP konferencia a COVID-19 pandémia miatt online került megrendezésre 2020. november 5-6. között. Az elhangzott előadások és a videoanyagok honlapunkon elérhetők.

Augusztus 27. Elnökségi határozat ülés nélküli döntéshozatal útján.

Augusztus 18. Elnökségi határozat ülés nélküli döntéshozatal útján.

Június 16. Elnökségi határozat ülés nélküli döntéshozatal útján.

Május 29. Egyesületünk az éves rendes közgyűlését online, ülés nélküli döntéshozatal formájában tartotta meg. A Közgyűlés napirendje itt olvasható.

Május 26. Elnökségi határozat ülés nélküli döntéshozatal útján.

Május 4. Elnökségi határozat ülés nélküli döntéshozatal útján.

Április 27. Rendhagyó szakmai rendezvény a Szellemi Tulajdon Világnapja tiszteletére 2020

Április 24. Elnökségi határozat ülés nélküli döntéshozatal útján.

Március 10. Elnökségi ülés

Február 4. Elnökségi ülés

 

 

 

2019

 

November 25. Szakmai ankét a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény hatálybalépésének 20. évfordulója alkalmából.

November 21–22. Szellemi tulajdoni konferencia. Pályázatot hirdettünk egyetemisták és 35 év alatti fiatal szakemberek részére a konferencián történő térítésmentes részvételre. A nyertesek listája itt olvasható. Továbbá pályázatot hirdettünk PhD-hallgatók számára, akik a konferenciát megelőző szellemi tulajdoni PhD szemináriumon kaptak lehetőséget a szakmai-tudományos bemutatkozásra. A konferencián elhangzott előadások itt találhatók.

Május 17. Szakmai rendezvényre került sor a nagyvállalati innováció és szellemitulajdon-menedzsment témakörében. A meghívó és a program itt olvasható.

Május 09–10. Tavaszi iparjogvédelmi konferencia. Pályázatot hirdettünk PhD-hallgatók számára, akik a konferenciát megelőző szellemi tulajdoni PhD szemináriumon kaptak lehetőséget a szakmai-tudományos bemutatkozásra. A konferencián elhangzott előadások itt találhatók.

Április 16. Egyesületünk megtartotta évi rendes közgyűlését.

 

 

2018

November 30. Wolters Kluwer Jogászdíj pályázat. A részletek itt olvashatók.

November 22–23. Egyesületünk őszi szellemi tulajdoni konferenciát szervezett Lillafüreden a  Hotel PALOTA**** Superior  szállodában.  Pályázatot hirdettünk egyetemisták és 35 év alatti fiatal szakemberek részére a konferencián történő térítésmentes részvételre. A nyertesek listája itt olvasható. Továbbá pályázatot hirdettünk PhD-hallgatók számára, akik a konferenciát megelőző szellemi tulajdoni PhD szemináriumon kaptak lehetőséget a szakmai-tudományos bemutatkozásra. A konferencián elhangzott előadások itt olvashatók.

Június 15. A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület és a Magyarországi Humboldt Egyesület meghívására Prof. Dr. Christoph Ann LL.M., a Müncheni Műszaki Egyetem tanára előadást tartott ’Patent Quality – What it is and why it is impacting SME right holders too’ címmel. Az előadás pdf formátumban letölthető.

Május 29. Egyesületünk megtartotta évi rendes és egyúttal tisztújító közgyűlését

Május 10-11. Tavaszi iparjogvédelmi konferencia. Az elhangzott előadások itt találhatók.

Május 8. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indított.

Április 25. Szakmai rendezvény a Szellemi Tulajdon Világnapja Tiszteletére a Licensing Executives Society Magyarország Egyesület (LES) és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) közös szervezésében, valamint a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület (MIE), a Magyar Védjegy Egyesület és az AIPPI Magyar Csoport szakmai támogatásával. A meghívó és a program itt olvasható.

Február 27. Elnökségi ülés.

Február 15. Az Igazságügyi Minisztérium és a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület stratégiai partnerségi megállapodást kötött.

Február 12. Elnökségi ülés elektronikus szavazással.

Január 30. Elnökségi ülés.

 

 

2017

December 12. A Szerzői Jogi Szakértő Testület (SZJSZT), a Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesület (MSZJF), és a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület (MIE) Szerzői Jogi Szakosztálya Félúton az Európai Bizottság szerzői jogi reformcsomagja címmel szakmai ankétot tartott.

December 6. A 2018. január 1-jén hatályba lépő új Pp. rendelkezései a szellemi tulajdont érintő bírósági eljárásokban.Dr. Csóti Tamás előadása

November 23-24. Egyesületünk őszi iparjogvédelmi konferenciát szervezett Mátraházán a LIFESTYLE Hotel Mátra**** szállodában. Pályázatot hirdettünk egyetemisták és 35 év alatti fiatal szakemberek részére a konferencián történő térítésmentes részvételre. A nyertesek listája itt olvasható. A konferencián elhangzott előadások itt olvashatók.

Október 12. Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt kezdeményezett a kiegészítő oltalmi tanúsítványokról (SPC) és a szabadalmi oltalom tartalmára vonatkozó szabályozás alól biztosított egyes mentességekről.

Szeptember 19. Elnökségi ülés.

Június 13. Elnökségi ülés.

Május 25-26. Tavaszi iparjogvédelmi konferencia. Az elhangzott előadások itt találhatók.

Május 19. A Szingapúri Szellemitulajdon-védelmi Hivatal (IPOS) delegációjának látogatása

Május 12. Elnökségi ülés.

Április 27. Pályázatot hirdettünk negyed- és ötödéves egyetemisták részére részére az Iparjogvédelmi Konferencián történő térítésmentes részvételre. A pályázati felhívás és a nyertesek listája itt olvasható.

Április 27. Szakmai rendezvény a Szellemi Tulajdon Világnapja Tiszteletére a LES Magyarország Egyesület, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Magyar Védjegy Egyesület és a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület közös szervezésében. A meghívó itt olvasható. Az elhangzott előadások itt találhatók.

Április 26. Az MSZJF közgyűlését követően Dr. Lábody Péter, az SZTNH Szerzői Jogi főosztályának vezetője tartott előadást.

Április 25. Elnökségi ülés.

Március 22. Egyesületünk megtartotta évi rendes közgyűlését. Dr. ŁUSZCZ Viktor előadása itt olvasható.

Február 7. Elnökségi ülés.

 

 

2016

December 05. A Szerzői Jogi Szakértő Testület, a Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesület, és a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület Szerzői Jogi Szakosztálya Merre tovább szerzői jog? – az Európai Bizottság szerzői jogi reformcsomagjának első értékelése címmel szakmai ankétot tartott.

November 24-25. Egyesületünk őszi iparjogvédelmi konferenciát szervezett Győrben az ETO-PARK Hotelben****. Pályázatot hirdettünk egyetemisták és 35 év alatti fiatal szakemberek részére a konferencián történő térítésmentes részvételre. A nyertesek listája itt olvasható. A konferencián elhangzott előadások itt olvashatók.

Október 28. Elnökségi ülés elektronikus szavazással.

Október 17. Szakmai előadássorozat Dr. Bendzsel Miklós tiszteletére. Az összefoglaló itt olvasható.

Október 17. Elnökségi ülés.

Október. 7. Copy21 Blogshop a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Október 4. VÖRÖS Imre (az MTA rendes tagja) székfoglaló előadása, A történeti alkotmány az Alkotmánybíróság gyakorlatában címmel.

Szeptember 13. Elnökségi ülés.

Június 14. Versenyjogi konferencia a Gazdasági Versenyhivatal és a Magyar Versenyjogi Egyesület közös szervezésében „I. Magyar Versenyjogi Fórum” címmel. A rendezvény díszvendége Richard WHISH úr, a King’s College London emeritus professzora. 

Május 31. Elnökségi ülés.

Május 18. Szakmai ankét a paródia szabadságáról és a szerzői jog korlátairól a Magyar Szerzői Jogi Fórum és a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület szervezésében.

Május 5-6. Tavaszi iparjogvédelmi konferencia. Az elhangzott előadások itt találhatók.

Április 21. Pekingi Szellemi Tulajdon Hivatal delegációjának látogatása a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesületnél. A képes beszámoló itt található.

Március 23. Középfokú iparjogvédelmi tanfolyam indult a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szervezésében.

Március 22. Tevékenységi beszámoló az SZTNH 2015. évi munkájáról – Dr. BENDZSEL Miklós előadása.

Március 22. Elnökségi ülés.

Március 22. Egyesületünk megtartotta évi rendes közgyűlését.

Február 2. Elnökségi ülés.

 

 

2015

December 15. A Magyar Ipar­jogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület és a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara  közös rendezvénye: HENTER Csaba (USA Szabadalmi Ügyvivő) What European/Hungarian practitioners should know: Recent developments in the US patent practice címmel tartott angol nyelvű előadást.

December 9. A Magyar Szerzői Jogi Fórum és a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület szerzői jogi szakosztálya Szakmai ankétot tartott.

November 25-26.-án egyesületünk őszi iparjogvédelmi konferenciát szervezett a Dunakanyarban a Thermal Hotel Visgrádban. Pályázatot hirdettünk egyetemisták és 35 év alatti fiatal szakemberek részére a konferencián történő térítésmentes részvételre. A nyertesek listája itt olvasható. A konferencián elhangzott előadások itt olvashatók.

November 25. Enökségi ülés.

November 5. A Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület és a Magyar Versenyjogi Egyesület közös rendezésében elhangzott Dr. JÓKÚTI András előadása: "MAKE WAR, NOT LOVE? Gyógyszeripari pay-for-delay egyezségek szabadalmi jogvitákban – az amerikai és az európai versenyjog tükrében".

November 3. Enökségi ülés.

Október 28-án a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 60 órás alapfokú szerzői jogi tanfolyamot indít.

Október 6-án a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 60 órás középfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít.

Szeptember 22. Enökségi ülés.

Május 26. Enökségi ülés.

Május 14-15-én egyesületünk iparjogvédelmi konferenciát szervezett Felsőtárkányban a Bambara Hotelben. Az elhangzott előadások itt találhatók.

Április 22. Egyesületünk évi rendes közgyűlése.Az elhangzott előadás itt található.

Április 14. Elnökségi ülés.

Február 26-án Farkas Szabolcs műszaki elnökhelyettes évértékelő beszédet tartott. Az elhangzott előadás itt található.

Február 10. Elnökségi ülés.

 

2014

December 17-én a Magyar Szerzői Jogi Fórum a MIE szerzői jogi szakosztályával együttműködésben szakmai ankétot tartott a szerzői jog aktuális kérdéseiről. Az elhangzott előadások itt találhatók.

November 20-21-én Egyesületünk Védjegy-, Formatervezési és Versenyjogi Szakosztálya konferenciát szervezett Debrecenben, 140 fő részvételével, „A változó jogi környezet új kihívásai” címmel. Az elhangzott előadások itt találhatók.

November 4. Elnökségi ülés.

Szeptember 23. Elnökségi ülés.

Szeptember 19-én a Magyar Védjegy Egyesület és a Magyar Iparjogvédelmi Egyesület meghívására Dr. Roland Knaak ügyvéd, a Max-Planck Intézet tudományos főmunkatársa tartott előadást.

Szeptember 3-án újabb Közgyűlésre került sor.

Május 27-én Közgyűlést és Enökségi ülést tartottunk.

Május 8-9-én egyesületünk szabadalmi szakosztálya konferenciát szervezett Herceghalmon az Abacus Hotelben. Az elhangzott előadások itt találhatók.

Április 25-én, a Szellemi Tulajdon Világnapja tiszteletére az SZTNH, a LES Magyarország KHE, a Magyar Védjegy Egyesület és a MIE közös szakmai napot rendezett.

Április 22. Elnökségi ülés.

Április 9-én a MIE Védjegy, Versenyjogi és Formatervezési Szakosztálya szervezésében Dr. Tattay Levente „Versenyképesség, innováció és szellemi alkotások az Európai Unióban” előadása hangzott el.

Április 8. Elnökségi ülés.

Március 26-án Tisztújító Közgyűlést tartottunk.

Március 7-én a Magyar Versenyjogi Egyesület meghívására Dr. Székely Szilvia tartott előadást a „Szabványokba foglalt szabadalmak és a versenyjog – az Európai Bizottság szemszögéből” címmel.

Február 25-én Elnökségi ülésre került sor, valamint Dr. Bendzsel Miklós, az SZTNH elnöke évértékelő beszédet tartott.

Január 21. Elnökségi ülés.


2013

Január 16-án a Magyar Versenyjogi Egyesület és a MIE közös szervezésében Dr. Lendvai Zsófia és Dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán ügyvédek "Egy szerződés, két aspektus: versenyjog és védjegyjog konfliktusa licencia szerződésekben" címmel tartottak előadást.

Január 22. Elnökségi ülés.

Február 26. Elnökségi ülés.

Március 6-án Dr. Bendzsel Miklós, az SZTNH elnöke évértékelő beszédet tartott.

Április 16-án tartottuk az Egyesület rendes évi közgyűlését.

Április 26-án, a Szellemi Tulajdon Világnapja tiszteletére az SZTNH, a LES Magyarország KHE, a Magyar Védjegy Egyesület és a MIE közös szakmai napot rendezett.

Május 30-31-én Pécsett rendeztük meg a hagyományos tavaszi konferenciánkat. Az elhangzott előadások itt találhatók.

Június 4. Elnökségi ülés.

Június 25-én Az AIPPI Magyar Csoportja és a MIE közös rendezésében Richard F. Bodi amerikai szabadalmi ügyvivő előadást tartott az új amerikai szabadalmi törvény néhány érdekes aspektusáról.

Szeptember 24. Elnökségi ülés.

Október 29. Elnökségi ülés elektronikus szavazással.

November 5-én az UNION-IP Magyar Csoportja szakmai kerekasztalt szervezett megalakulásának 20. évfordulója alkalmából. A kerekasztal előadója Paul Rosenich szabadalmi ügyvivő, az epi Fegyelmi Bizottságának elnöke volt.

November 6-án a Magyar Szerzői Jogi Fórum és a MIE szerzői jog szakosztálya a szerzői jog aktuális kérdéseiről szakmai ankétot tartott, Burak Özgen, a GESAC (Groupement Europeen Des Societes D'auteurs Et Compositeurs) vezető jogtanácsosa közreműködésével.

November 21-22-én Egyesületünk Védjegy-, Formatervezési és Versenyjogi Szakosztálya konferenciát szervezett Kecskeméten, "Kétséges az egységes… avagy gondolatok a Szellemi Tulajdon nemzetközi egységesítéséről, pro- vagy kontra" címmel. Az elhangzott előadások itt találhatók.

November 26. Elnökségi ülés.

November 29-én a Magyar Versenyjogi Egyesület INTA kerekasztalt szervezett Nuno Sousa e Silva és Dr. Ádám György előadók részvételével.

December 11. Rendkívüli ülés.

 

2012

Január 17. Elnökségi ülés.

Január 18-án az AIPPI Magyar Csoportja és a MIE közös szervezésében Dr. Kereszty Marcell szabadalmi ügyvivő Az eltiltás terjedelme és végrehajthatósága iparjogvédelmi perekben címmel tartott előadást.

Február 21. Elnökségi ülés.

Március 13. Elnökségi ülés.

Március 21-én a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, a Magyar Védjegy Egyesülettel és a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesülettel együttműködésben a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodásról (ACTA)  tartott szakmai fórumot.

Április 17. Elnökségi ülés.

Április 27-én a Szellemi Tulajdon Világnapja tiszteletére az SZTNH, a LES Magyarország KHE, a Magyar Védjegy Egyesület és a MIE közös szakmai napot rendezett.

Május 10-11-én Szegeden rendeztük meg a „Houston, we have a problem: Biotechnológiai szabadalmazhatósági kétségekről-kérdésekről-válaszokról, jogérvényesítési kihívásokról, továbbá a szisztémás változtatási zavarokról” című  hagyományos tavaszi konferenciát. Az elhangzott előadások itt találhatók.

Május 29-én tartottuk az Egyesület éves rendes közgyűlését.

Június 12. Elnökségi ülés.

Szeptember 18. Elnökségi ülés.

Október 16. Elnökségi ülés.

Novemberben 15-én az UNION Magyar csoportja szakmai kerekasztalt rendezett David Perkins angol előadó részvételével.

November 22-23-án Egyesületünk Védjegy-, Formatervezési és Versenyjogi Szakosztálya konferenciát szervezett Egerszalókon,  "A felhők fölött mindig kék az ég…? (copyright: Generál) avagy a szellemi tulajdon jelene és jövője"  címmel. Az elhangzott előadások itt találhatók.

December 13-án a Szerzői Jogi Szakértő Egyesület, a Magyar Szerzői Jogi fórum és a MIE szerzői jog szakosztálya a szerzői jog aktuális kérdéseiről  szakmai tartott, Michael M. Walter, a Bécsi és a Kremsi Egyetem professzorának közreműködésével.

 

2011

Január 25. Elnökségi ülés.

Február 1-jén a Védjegy Szakosztály és a Magyar Védjegy Egyesület közös szervezésében Dr. Vida Sándor tartott előadást az Európai Bíróság védjegyjogi ítéleteiről.

Februárban a Találmányi-szabadalmi szakosztály rendezvényén Dr. Bendzsel Miklós, az SZTNH elnöke „Növekedés és védelem – a szellemi tulajdon a gazdaság és a kultúra szolgálatában” címmel tartotta meg hagyományos évértékelését, és tájékoztatott a 2011. évi hivatali feladatokról.

Február 22. Elnökségi ülés.

Március 24-én a Magyar Versenyjogi Egyesülettel közös rendezvényen Prof. Christoph Ann „Üzleti titkok védhetősége adatszolgáltatási kötelezettség esetén – mit tarthatnak vissza a bitorlók?” címmel tartott előadást.

Március 29. Elnökségi ülés.

Május 3. Elnökségi ülés.

Május 10-én tartottuk meg évi rendes közgyűlésünket.

Április 27-én az LES Magyaroszág KHE, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Magyar Védjegy Egyesület és a MIE közös szakmai előadássorozattal ünnepelte a Szellemi Tulajdon Világnapját. Az elhangzott előadások itt találhatók.

Május 26-27-én „A szellemi tulajdonvédelem jelenbeli problémái és jövőbeli perspektívái egy átalakuló gazdaságban” címmel Mátraházán került megrendezésre a szabadalmi ügyvivők továbbképzése. Az elhangzott előadások itt találhatók.

Június 14. Elnökségi ülés.

Szeptember 20. Elnökségi ülés.

Október 27-én a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az SZTNH közös szakmai ankétján Dr. Pethő Árpád mutatta be a MIE innovációt támogató tevékenységét.

November 2. Elnökségi ülés.

November 3-án a Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesülettel szervezetünk közös szakmai ankétot tartott a Szellemi Tulajdon Nemzeti Stratégiájáról, valamint az új médiaszabályozással kapcsolatos kérdésekről.

November 24-25-én, Székesfehérváron rendezte meg a Védjegy-, ipari minta és versenyjogi szakosztály az őszi szakmai továbbképzésünket „Értékek és kérdések a szellemi tulajdon világából" címmel. Az elhangzott előadások itt találhatók.

December 6. Elnökségi ülés.

 

2010

Február 23. Elnökségi ülés.

Március 3-án a Magyar Szabadalmi Hivatal 2009. évi tevékenységéről tartott tájékoztató előadást a Hivatal két elnökhelyettese, Posteinerné Toldi Márta és Dr. Ficsor Mihály a Szabadalmi szakosztály rendezésében.

Március 23. Elnökségi ülés.

Április 23-án A Szellemi Tulajdon Világnapja tiszteletére szakmai napot tartottunk. Az elhangzott előadások itt találhatók.

Május 6–7-én Siófokon került megrendezésre a tavaszi szabadalmi ügyvivői továbbképzés „Az iparjogvédelmi torta szeletei” címmel. Az elhangzott előadások itt találhatók.

Május 18-án tartottuk meg tisztújító közgyűlésünket, majd ezután a közgyűlésen megválasztott új Elnökség megtartotta alakuló ülését.

Június 1. Elnökségi ülés.

Szeptember 7. Elnökségi ülés.

Szeptember 29-én a Szabadalmi szakosztály rendezésében, egy szellemi eszközmenedzsment-rendszerről tartott előadást Rigler István magyar és EU szabadalmi ügyvivő, Kanadából.

Október 12. Elnökségi ülés.

November 23. Elnökségi ülés.

November 25-26-án „Aktuális kérdések a szellemi tulajdon-védelemeben” sorozatunk keretében „Előttünk a holnap” címmel rendeztünk szakmai továbbképzést Gárdonyban. Az elhangzott előadások itt találhatók.

December 14-én a Magyar Szabadalmi Hivatal, a Szerzői Jogi Szakértő Testület, a Magyar Szerzői Jogi Fórum Egyesület és Egyesületünk közös ankétot szervezett, „Várható nemzetközi és európai szerzői jogi agenda a magyar EU elnökség idején” címmel.