Jegyzőkönyv
a MIE Elnökségének 2021. augusztus 24-i üléséről
 
Vissza a Közhasznú oldalra

Helyszín:

Időpont:

online

13.00 óra


Jelen voltak:


Dr. Szecskay András elnök
Dr. Legeza Dénes alelnök
Dr. Lukácsi Péter alelnök
Dr. Bacher Gusztáv
Dr. László Áron
Dr. Faludi Gábor elnökségi tag
Dr. Sorosi Gyula
Dr. Sóvári Miklós
Dr. Szamosi Katalin elnökségi tagok
Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke, állandó meghívott
Racsek Zsóka és Váradi Nóra


Távollétét kimentette:

Ravadits Imre alelnök

 

Az ülést Dr. Szecskay András elnök vezette.

 

Napirend:

 

Őszi szakmai konferencia

Dr. Szecskay András emlékeztette az elnökséget, hogy a MIE lefoglalt 50 szobát 2021. november 4-5-re a zalakarosi Park Inn RADISSON Hotelbe. A kötbérmentes lemondás határideje 2021. szeptember 4.
A delta variáns és a fertőzések számának emelkedése miatt nagyon nagy kockázatot jelent a személyes részvételű konferencia megtartása. A Budapesti Ügyvédi Kamara ebben az időpontban rendelkezésre tudja bocsátani a protokolltermet, ahol online – és adott esetben személyes – konferenciát is lehet szervezni.  A rendezvényt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatja: az ügyvédi továbbképzésben résztvevők közvetlen az SZTNH-nak utalják a továbbképzés díját. 
A MIE, mint a szakmai konferencia lebonyolítója támogatást kap az SZTNH-tól a konferencia költségeire. A Gazdasági Versenyhivataltól az előző évek gyakorlata alapján azt kérjük, hogy a MIE által javasolt témákat figyelembe véve küldjenek előadókat a konferenciára. 

11/2021. sz. Elnökségi határozat (egyhangú igen szavazattal): a MIE 2021. november 4-5-re lefoglalt zalakarosi szállodai szobákat lemondja. Erre az időpontra lefoglalja a Budapesti Ügyvédi Kamara nagytermét, vagy a protokolltermet.
A konferencia online kerül megrendezésre. Abban az esetben, ha a járványhelyzet engedi, korlátozott számban, a járványügyi szabályokat betartásával, előzetes regisztráció után lehetőség lesz a konferencián való személyes részvételre is.
Az ügyvédi tevékenységet folytatók továbbképzési kötelezettségéről szóló 18/2018. (XI.26.) MÜK szabályzat 5.4.1/A pontja alapján a résztvevőknek lehetőségük nyílik kreditpontok (8 kreditpont) megszerzésére.

 

 

 

Legközelebbi elnökségi ülés tervezett időpontja: 2021.szeptember 28.,13 óra, online

 

 

K.m.f
Dr. Pethő Árpád
ügyvezető elnök